Kiska's weblog

Oefenen voor een zwangerschapstest

9 november 2011
Team: vinpotigen >
Verzorger: Séverine

Ken je stagiaire Mike nog? Vandaag is zijn allerlaatste stagedag in het Dolfinarium. Op hun laatste stagedag mogen stagiaires vaak iets extra leuks doen. Voor Mike was dat het assisteren bij het “nep-scannen” bij de walrussen.
Je vraagt je vast af wat “nep-scannen” is? Wanneer wij denken dat één van de dieren zwanger is, dan scannen we de buik van het dier met een speciaal apparaat. Dit wordt ook wel een echo genoemd. Met het echoapparaat kunnen we op een televisiescherm zien of er een baby in de buik van het dier zit. Het maakt voor het scannen niet uit of het om een walrus, een dolfijn of een zeeleeuw gaat. Bij vrouwen wordt dit trouwens ook zo gedaan. Misschien heb je het wel eens gezien op televisie?
Om de dieren te laten wennen aan dit scannen hebben we een “nep-scanner” gemaakt. Met de nep-scanner oefenen we regelmatig. Mike doet wat speciale gel op de nep-scanner, zodat het net echt lijkt. Daarna komen de vrouwtjes walrussen één voor één naar het hek toe en gaan daar op hun rug liggen. De nepscanner gaat over hun buik, net alsof het echt is en tot slot krijgen de walrussen een extra visje. Als er straks voor het echt moet worden gescand, merken de dieren geen verschil en kunnen ze zonder stress onderzocht worden. Handig he?
 

| |

Reactie


Verstuur
 • larissa - 6 december 2011 om 17:41:10

  mike,wat zijn al die rode vlekken op de huid van de walrus

  ps. ik hoop dat u reageert

  sacverine even een vraagje aan jou waarom schrijven sommige mensen van het dolfinarium een blog met hun naam in rare letters??? want dat doet u ook
  ps. zal u dat antwoord willen sturen naar mij???


  mike en sacverine nog de groeten van mij en ik hoop dat jullie het antwoord willen terug mailen naar mij en dan naar dit blog!

  PS.sacverine nog een vraagje waarom staat anke niet meer in kraamkamer ik hoop dat jullie dit terug willen mailen via dit blog

  groeten larissa

 • Stagiaire Mike - 10 november 2011 om 18:19:19

  Het maakt niet uit of je dichtbij of ver weg woont! Ik woon in Eindhoven en heb bijna 3 maanden in het Dolfinarium rondgelopen als Stagiaire.

  Bedankt voor de geweldige stage, en voor die leuke blogs hier op kraamkamer.nl!

  Groetjes!

 • Karin - 9 november 2011 om 19:38:39

  Wat een geluksvogel die Mike. Ik zou ook wel stage willen lopen in het Dolfinarium. Helaas woon ik iets te ver weg XD